Natteravnene fejrede deres 10 års jubilæum...

Natteravnene fejrede deres 10 års jubilæum...

23-11-2011

Natteravnene i Torshavn mødtes i Nordens Hus i weekenden for at fejre 10 års dagen siden de blev etableret i september 2001, og der var mødt omkring 40 mennesker op til højtideligheden.


Leif Christensen fra Natteravnenes Landssekretariat i Danmark indledte aftenen med at vise Natteravnefilmen, med musik af Søs Fenger.

Gitte av Kák, Natteravneformand i Torshavn, bød velkommen og gav ordet videre til Jóhan Peter Hentze, fra Torshavn Kommune, som havde været behjælpelig med lokaler og pengestøtte til Natteravnene.

Dernæst fik politiker Hans Pauli Strøm ordet. Han nævnte at Færøerne er et velfærdssamfund, som giver en fælles omsorg. Natteravnene er med til at danne et socialt netværk mellem de unge og forældrene, som ikke behøves at være bange, fordi deres børn ikke er alene ude i nattelivet.

Regin Hammer fra forsikringsselskabet ”Tryggingarsamband Føroya” fik så ordet. Han ønskede tillykke, og overrakte en fødselsdagsgave på 5.000 kr. Forsikringsselskabet er en af hovedsponsorerne hos Natteravnene i Torshavn.

Efter pausen sang Søs Fenger, med hjælp fra den færøske guitarspiller og sanger Eydun Nolsøe, 3 sange. Den første var sangen ”Sammen”.

Derefter talte Søs om, at være Natteravn og at være voksen og tage ansvar for sine børn. Næste sang var ”Stjerneklar himmel”, og her fortalte hun at sangen var blevet til, efter at hun så op mod himmelen og tænkte på sin far.

Og så var den sidste sang selvfølgelig ”Inderst inde”, Natteravnenes slagsang! Her fortalte Søs, at det var den første sang, som ikke handlede om kærlighed, men omsorg og behov. Det var et fremragende musikalsk indslag fra Søs, med sin rolige stemme, og Eydun som matchede hende rigtig godt.

Til sidst tog Leif Christensen ordet igen. Han kom med en bemærkning, om at vi færinger gør alt for at tage godt mod de som rejser til Færøerne.

- Flyveren var så urolig, at de tilrejsende blev godt rystet sammen, før de landede på øerne. Leif overrakte et diplom, samt en vimpel med et Natteravneflag.

De 7 medlemmer af bestyrelsen kom på scenen for at modtage Sekretariatets gave. En dejlig og inspirerende aften, hvor flere meldte sig som interesserede.

Hilsen Poul Muller, Torshavn.