Stor fælles indsats i Præstø reddede liv...

Stor fælles indsats i Præstø reddede liv...

10-03-2011

Fundamentet for vellykkede tryghedsskabende indsatser er mennesker, der har lyst til og mulighed for at hjælpe andre mennesker.
Og heldigvis er der masser af engagerede borgere i Danmark.

Det kom senest til udtryk i forbindelse med den tragiske kæntringsulykke i Præstø Fjord. Både de professionelle reddere, læger og ansatte i Søværnet - og flere almindelige borgere - gjorde en indsats ud over det sædvanlige.
En indsats, som bl.a. betød, at alle tretten elever i båden overlevede.

Hos TrygFonden er vi glade for, at både Akutlægehelikopteren og Trygjollen - som vi har doneret til Præstø Sejlklub - var med til at give de mange engagerede mennesker muligheden for at gøre en forskel.

Læs mere om redningsaktionen her.

I din netværksmail denne gang kan du også komme tættere på nogle af de mange andre områder, hvor TrygFonden gør en forskel. Bl.a. i forhold til børn og unge

Mange hilsner
Gurli Martinussen, direktør
TrygFonden

7 millioner til forskning i børns og unges sundhed
TrygFonden har netop givet 7,2 mio. kroner til forskningscenteret RICH (Research in Childhood Health) ved Syddansk Universitet. Centret står bag flere banebrydende studier i børns og unges sundhedsadfærd.
Studier, som bl.a. har fået WHO til at ændre sine anbefalinger om, hvor meget motion børn og unge bør dyrke. RICH er netop nu i gang med otte projekter, der har fokus på betydningen af kost og motion for livsstilsrelaterede sygdomme.

Det er tredje gang siden 2007, at centret får millionstøtte fra TrygFonden

Læs mere her - klik

Se populær mobbedebat
på film

Der var fuldt hus, da TrygFonden afholdt debat om mobning i Cinemateket i København den 1. februar. Det var forskningsprojektet eXbus' resultater, der blev debatteret. Aftenen bød bl.a. på oplæg om lærernes rolle i forhold til at komme mobningen til livs og om de grundlæggende mekanismer i mobningen.

Gik du glip af arrangementet?

Klik her og se de interessante oplæg på film.

Succesfuldt Søndagsuniversitet om frivilligt arbejde
"Mantraet for danskerne bør hedde `Gør din pligt, og kræv din ret´ - ikke omvendt, som vi ellers har været vant til." Sådan sagde oplægsholder, forfatter og social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune, Knud Aarup blandt andet, da TrygFonden i starten af februar afholdt Søndagsuniversitet om emnet 'frivillighed'.
Arrangementet, der fandt sted i Aalborg, var så stor en succes, at TrygFonden nu har planer om et nyt arrangement med samme tema et andet sted i landet.

Læs mere her - klik

Se de to reflekser, der vandt valget
Årets store refleksafstemning er slut, og stemmerne er talt op. Så nu ved vi, hvilke figurer der skal lyse op på børnenes overtøj, når vi til september lancerer næste vinters reflekser. Omkring 3.800 deltog i afstemningen.

Er du nysgerrig efter at se de to vindere? Så klik her