Stor bålfest i Lunden 1. Maj

Stor bålfest i Lunden 1. Maj

10-05-2010

SSP, De opsøgende medarbejdere, Politiet, Natteravnene, samt 3 brandmænd, havde sat sig for, at 1. maj skulle forløbe stille og roligt, og ikke som sidste år, resultere i at Politiet måtte sætte massivt ind, for at dæmpe gemytterne.

Og det blev en hyggelig aften, hvor de unge fik rig lejlighed til, at hygge sig med deres tradition af en 1. maj. De unge samledes ved de opstillede bål. Natteravnene og De opsøgende medarbejdere delte brænde, sandwich og vand ud. De fleste unge gav udtryk for, at de var glade for tilstedeværelsen af de voksne. De få forældre der fulgte opfordringen fra koordineringsgruppen, om at komme og få en kop kaffe, kunne med selvsyn se, at stemningen var en helt anden end sidste år.

Succesen kom ud af et samarbejde mellem - SSP, De opsøgende medarbejdere, Politiet og Natteravnene, som startede for flere måneder siden.  Dette resulterede i, at mange ressourcer blev sat ind, på at lave en hyggelig aften. 6 politifolk, 2 Opsøgende medarbejdere, 15 Natteravne og 3 brandfolk var involveret i dette arrangement.  Der var på forhånd givet tilladelse til at tænde bål, såfremt det kunne kontrolleres af rette myndighed.  Det medbragte brænde sørgede for, at der ikke skulle findes brænde i de omkringliggende haver og forretninger. Sandwich og vand, sørgede for at drikkeriet ikke forgik på tom mave, hvilket glædede flere af deltagerne.

Arrangementet kunne ikke have ladet sig gøre uden velvilje fra erhvervslivet, som sponsorerede brænde, Kaffe, Sandwich og vand. En stor tak skal derfor lyde til Bygma, SuperBest og HaslevPosten for deres støtte.

Hvad det kunne have udviklet sig til fik vi også en smagsprøve på, i form af en molotov - cocktail smidt på biblioteket, samt fundet af 5 liter benzin. Og 3 påsatte brænde i skraldespande, på Sofiendalsvej. Der er ikke nogen tvivl om at der var nogle unge der havde håbet på anderledes "sjov" i gaden. Episoder der hurtigt blev sat ind overfor, så det ikke udviklede sig. Flertallet af de unge synes dog ikke at denne form for "sjov" skulle have lov til at vinde og var medvirkende til at dæmpe dette.

 

Billeder fra arrangementet kan ses her