Hvilke reflekser skal lyse op i 2011?..

Hvilke reflekser skal lyse op i 2011?..

25-01-2011

 Som du ved, deler TrygFonden hvert år gratis reflekser ud for at gøre børn og unge mere synlige i trafikken. Nye sjove eller skøre figurer kommer til hvert år, og de er utrolig populære.

Sidste år lod vi for første gang jer brugere vælge, hvordan sæsonens to reflekser skulle se ud. Det blev en stor succes. Hele 1024 deltog i afstemningen. Derfor har vi nu besluttet at give dig muligheden igen i år. Hvordan synes du, reflekserne skal se ud i 2011? Stemmer du på de menneskelige eller robotagtige? På dem fra dyreriget eller en fjern planet? Det er op til dig.

Stem her


Denne gang kan du også læse om andre projekter og mennesker, der lyser op - bl.a. Årets Helt og et nyt Vidensråd for Forebyggelse.

God fornøjelse med "refleksvalget" - og god læselyst.

Gurli Martinussen, direktør
TrygFonden

"Storesøster" årets helt
Spiseforstyrrelser, mobning eller selvmordstanker er svære områder at tumle med for et ungt sind. Hvert år logger over 6.000 piger sig ind på hjemmesiden Girltalk.dk, hvor de kan få råd og vejledning af frivillige ungerådgivere. Det er 31-årige Anna Lynge, der har stiftet hjemmesiden - og i lørdags blev hun kåret til årets helt 2010 af TrygFonden og Jyllands-Posten.
Læs mere her

Råd om sundhed
Er det godt for helbredet at drikke ét glas rødvin om dagen? Får flere cykelstier danskerne til at cykle mere? Et nyt Vidensråd for Forebyggelse skal give danskerne en større viden om sundhed - og hjælpe dem med at gennemskue, hvad der sandt eller falsk i mængden af sundhedsbudskaber.
Læs mere her

 

Ud af familiens vold
Politibetjente, pædagoger, lærere, sygeplejersker, læger og kommunens sagsbehandlere ikke er gode nok til at opdage og opspore tilfælde af vold i familien og hjælpe de ramte videre til omsorg, støtte og behandling. TrygFonden og Mandag Morgen sætter i en ny undersøgelse fokus på vold i nære relationer. I undersøgelsen "Ud af familiens vold" præsenteres syv forslag til, hvordan indsatsen mod volden kan styrkes.
Læs mere her

 

Hvorfor mobber børn hinanden?
Hvorfor mobber nogle børn, mens andre bliver mobbet? Og hvad sker der med børn, som oplever mobning eller er vidner til det? eXbus er et stort forskningsprojekt om mobning i folkeskolen, støttet af TrygFonden. Den første februar kan du deltage i et debatarrangement i Cinemateket i København, hvor leder af projektet, Dorte Marie Søndergaard, professor på DPU, giver et bud på, hvor mobning kommer fra. Der er et meget begrænset antal pladser.
Læs mere her