1. maj sidste år havde Haslev besøg af ca. 50 poli

1. maj sidste år havde Haslev besøg af ca. 50 poli

27-04-2010

Kom og vær med til at give de unge en god 1. maj.

Haslev største byfest afholdes 1. maj hvert år. En hyggelig tradition, som Haslev ikke ville være foruden. Programmet starter kl. 10.00 og slutte kl. 18.00. De unge ønsker at være en del af denne fest, og samles hvis vejret er godt i Lunden, og netop her gik det galt sidste år.

Når stemningen i bybilledet i løbet af dagen, bliver for kedeligt for vores unge, samles de i Lunden bag biblioteket. Her hygges der i stor stil - hvor der bliver drukket tæt og moret sig med fodbold og freesbee. De opsøgende medarbejdere, politiet og Natteravnene kigger forbi for at sikre sig at alt forløber fredeligt. De unge morer sig så meget at de helt glemmer at spise noget, men fortsætter deres indtag af alkohol.

Når festen slutter kl.18 for de voksne har billedet ændret sig. De fleste forældre er gået hjem, men der er stadig mange unge i Lunden. Det er ved at blive mørkt og koldt og de unge tænder bål, for at have noget at varme sig ved, mens de drikker videre. Aldersskællet er stort og de yngste er helt ned til 13 års alderen og de ældste er i starten af tyverne. Miljøet er ikke længere trygt og der opstår en dårlig stemning og kedelige episoder, som til tider ender med slagsmål. Respekten for Gademedarbejder, Politi og Natteravnene, svinde, for nogle, i takt med alkoholen virker. Dette resulterede i at 50 politi betjente blev tilkaldt sidste år for at rydde Lunden.

Det er jo Haslevs unge der ved at deltage i festen, sikkert uden at være direkte involveret, er med til at oparbejde denne stemning. Initiativtagerne håber vi at Haslev, sammen med dem, vil tage det ansvar at sørge for at festen i år slutter fredeligt.

SSP, Det Opsøgende Team, Politiet og Natteravnene håber at mange borgere vil tage en aften tur forbi lunden, så giver de en kop kaffe. De har opstillet en bod som er åben fra 20.00 til 22.00, i respektfuld afstand fra de unges fest. Erfaring viser at der derved bliver lagt en dæmper på festen, ved at ansvarlige voksne viser deres tilstedeværelse.