Natteravneforening nr. 250

Natteravneforening nr. 250

25-11-2010

Frivillige i Høje Gladsaxe kunne i aftes skrive historie, ved at etablere Natteravneforening nr. 250.

Mohammed Sobhi fra beboerrådgivningen, som har været initiativtager til processen, er glad for den lokale opbakning. ”Det er ikke fordi vi er særlig belastet af uro i vores område, men vi vil hellere komme eventuelle udfordringer i møde, ved at være på forkant med udviklingen”, siger Mohammed.

I øvrigt har han indtryk af, at der vil komme flere lokale afdelinger af Natteravnene andre steder i Gladsaxe kommune i 2011.

Sekretariatschef Erik Thorsted fra Natteravnenes Landssekretariat giver udtryk for, at det er fantastisk, at der fortsat efter 13 år, bliver etableret en ny forening ca. hver 3. uge, et sted i Danmark, Færøerne eller i Grønland. Og det er helt i konceptets ånd, at lokale foreninger er mere eller mindre aktive, afhængig af de lokale forhold. Men der er gennemsnitlig 7.000 aktive frivillige på landsplan.

Bestyrelsen i Fonden for Socialt Ansvar, der står bag Natteravne-konceptet, er også begejstrede for at opleve den ganske almindelige borgers interesse for at tage et medansvar for trygheden i det offentlige rum.

Det er et ret usædvanligt tilbud Fonden har. Den betragter selv Natteravne-konceptet som det første franchise-lignende gratistilbud til den frivillige verden. Fondens bestyrelse sikrer den grundlæggende finansiering af sekretariatets arbejde og de landsdækkende fællesomkostninger. Desuden stiller den en pakke med træning, de gule jakker og den organisatoriske platform til rådighed for lokale frivillige, så de kan koncentrere sig om at være ude blandt de unge og løbende tiltrække nye frivillige, efterhånden som behovet opstår.