AKF evaluerer Natteravnene...

AKF evaluerer Natteravnene...

26-06-2012

Natteravnene har i årevis været til stede i bylivet for at skabe større tryghed for de unge. AKF (Anvendt Kommunal Forskning) skal nu evaluere vores indsats og undersøge, om de unge er mere trygge og opfører sig anderledes, når Natteravnene er på gaden.

Siden 1998 har Natteravnene været til stede i bylivet i vores karakteristiske gule jakker og med bolsjer i lommerne. Vi tilbyder omsorgsfuld voksenkontakt til de unge; formålet er at skabe større tryghed og forebygge hærværk, vold og anden kriminalitet.
AKF skal nu undersøge, hvordan de unge oplever Natteravnenes indsats.

Direktør for AKF Mette Wier ser frem til evalueringen:
- AKF er meget optaget af, hvordan man kan opnå et optimalt samspil mellem civilsamfundet, det private erhvervsliv og det offentlige. I det samspil kan der gemme sig mange nye løsninger. Jeg er sikker på, at evalueringen af Natteravnenes arbejde kan lære os noget om, hvordan man kan drive og udvikle det frivillige sociale arbejde, bidrage yderligere til at styrke Natteravnskonceptet og måske motivere flere til at deltage i frivillige forebyggende indsatser.

Seniorforsker i AKF Chantal Pohl Nielsen er projektleder på evalueringen. Hun siger:
- Natteravnene er til stede over hele landet – både i større byer og i de små lokalsamfund. Et af projektets formål er at kortlægge Natteravnenes indsats i forhold til tryghed, og det bliver interessant at se, hvor store forskelle der er på lokalforeningernes udfordringer og de måder, de bliver håndteret på.

Projektet bliver lavet af seniorforskerne Chantal Pohl Nielsen, Leif Olsen, Jacob Ladenburg og forskningsassistent Britt Larsen. Projektet er bestilt og finansieret af TrygFonden og løber frem til efteråret 2013.

Se evt. yderligere på AKF's hjemmeside